Wednesday, July 2, 2014

TIPY NA CHUDNUTIE



Dbajte na prevenciu: Je veľa faktorov, ktoré môžete ovplyvniť a mať tak vašu hmotnosť pod kontrolou. Vtedy sa obezite vyhnete a nebudete ju vôbec musieť riešiť. Základ je vždy vo vašom myslení. Musíte si uvedomiť, že vaše zdravie máte vo vlastných rukách. Nič sa nedeje samo od seba, môžete ovplyvňovať to, ako starnete a v akom stave je vaše zdravie počas celého vašeho života. Samozrejme, každý z nás môže ochorieť. Ale riziko ochorení môžete významne znížiť tým, aký životný štýl si zvolíte.

Fyzická aktivita: Cvičenie je veľmi dôležitá časť zdravého životného štýlu. Posilňuje vaše telo a rozvíja vaše svalstvo. Váš metabolizmus sa zrýchli, pretože svaly vyžadujú efektívnejšie spracovanie živín, ako tuk. Preto je rozumné zaradiť do vášho denného programu cvičenia aj posilňovanie. Môžete začať s 2-3 silovými tréningmi týždenne. Už po 15-20 cvičeniach pocítite nárast fyzickej sily a pozitívny vplyv na vaše zdravie. Začnete spaľovať tuky a tým aj zhadzovať kilogramy.

Cukor: Cukor je niečo, čo treba z výživy úplne vylúčiť, hlavne ak sa snažíte zhodiť. Ak konzumujete príliš veľa cukru, vaše telo produkuje inzulín, aby tento cukor odbúralo. preto stúpa hladina inzulínu v krvi. Energia z cukru, ktorú nespotrebujete sa ukladá do zásoby v podobe tuku. Pokúste sa obmedziť príjem cukru, tak aby nepresahoval 10 percent vášho denného kalorického príjmu. Napríklad ak denne prijmete 1500 kalórií, iba 150 z nich by malo pochádzať z cukru. Dajte si pozor aj na skryté cukry ako napríklad v limonádach a džúsoch.

Zdravé raňajky: Počas spánku sa váš metabolizmus spomaľuje. Prechádza do kľudového režimu zvaného "katabolizmus". Ak ho ráno chcete opäť prebudiť, potrebujete dobré raňajky. Najlepšie je raňajkovať bielkoviny spolu s celozrnným pečivom. Dobrým tipom na raňajky je vegetariánska omeleta s celozrnným chlebom. Alebo tiež ovsená kaša s čerstvým ovocím a proteínová tyčinka. Nezabúdajte začať deň pitím čistej vody, aby vaše telo bolo dostatočne hydratované.

Štýl jedenia: Efektívnou cestou chudnutia je jedenie "mini porcií". Pomáha aj jedlo v pravidelných časových intervaloch. Napríklad každé tri hodiny počas dňa – vtedy si organizmus udrží stálu hladinu energie. Zabránite tak prejedaniu sa. Veľa ľudí sa prejedá, lebo po celý deň hladujú a potom sa vrhnú na obrovskú večeru. Kľúčové je však udržať metabolizmus aktívny po celý deň. Vynechávanie jedál ale metabolizmus práve spomaľuje.

Podpora od blízkych: Ak sa stretávate s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi, ktorí tiež dbajú o svoje zdravie, určite vám to pomôže. Ak máte priateľov s nadváhou, ktorí nemajú žiadnu motiváciu schudnúť, asi budete na tom podobne ako oni. Máme tendenciu napodobňovať správanie ľudí, s ktorými sme často. Takže, ak ste v podobnej situácii, je treba si trochu rozšíriť obzor a stretávať sa s novými ľuďmi. Pridajte sa napríklad ku skupinke v telocvični, alebo miestnemu turistickému spolku, plaveckému oddielu alebo choďte do tanečného kurzu. Pomôže vám to zmeniť váš pohľad na samého seba. Ani to nezbadáte a zakomponujte do vášho života nové zdravé návyky a budete na ceste k úspešnému zníženiu hmotnosti.

Prestaňte jesť odpad: Prezrite si vašu kuchyňu a vyhoďte všetko nezdravé jedlo, čo nájdete. Ide hlavne o priemyselne spracované výrobky. Pomôže to vám aj celej vašej rodine. Ak máte prístup k nezdravému jedlu, pravdepodobne ho zjete. Zakaždým, keď budete nahnevaný alebo smutný siahnete po "dobrôtke". Ale ak nebudete mať doma žiadne, nemôžete ich zjesť. Sústreďte sa na nákup zdravých potravín s výživnou hodnotou. Ako pochúťky doma skladujte čerstvé ovocie a jogurty bez cukru.

Voda: Voda je pre zdravie nesmierne dôležitá. Organizmus potrebuje byť správne hydratovaný. Ak je pre vás zložité piť čistú vodu, skúste si do nej pridať citrónovú šťavu. Snažte sa vypiť 4 až 6 pohárov vody denne. Pitie vody pomáha pri znižovaní hmotnosti, pretože voda naplní váš žalúdok. Dobrý spôsob ako si udržať dostatočný príjem vody je nosiť si so sebou fľašu vody všade kam idete. Pomôže vám to odolať pokušeniu piť bublinkové nápoje alebo ovocné džúsy, ktoré majú veľa kalórií a sú plné cukru. Pri každej zmene stravovania a životného štýlu je vhodné konzultovať to s vaším lekárom, hlavne ak užívate pravidelne lieky na lekársky predpis alebo trpíte chronickou chorobou.

zdravie,chudnutie,tabletky na chudnutie,ako schudnú,cvičenie,lieky na chudnutie,chudnutie brucha,diéty,cvičenie doma,cvičenie na brucho,redukčná diéta,čaj na chudnutie,zdravé chudnutie,účinná diéta,káva na chudnutie,strava na chudnutie,rýchle chudnutie,chudnutie forum,prípravky na chudnutie,zdravé jedlo,diétne recepty,diabetická diéta,rýchla diéta,ploché brucho,na chudnutie,zelený čaj chudnutie,bezlepková diéta,tréning,strava pre diabetikov,efektívne chudnutie,cvičenia,najúčinnejšia diéta,strava pre športovcov,dietetika,ako schudnú za týždeň,chudnutie blog,rýchla a účinná diéta,chudnutie po 40,chudnutie stehien,najlepšia diéta,doplnky na chudnutie,chudnutie diéta,dobrá strava,ako schudnú rýchlo,ako na chudnutie,najlepšia diéta na chudnutie,chudnutie cvičenie,chróm na chudnutie,spôsob,dukanova dieta,90 dnova dieta,recepty.sk,zdrava strava,zdravá výživa,bielkovinova dieta,proteinova dieta,delena strava,cviky na chudnutie,zdravé recepty,zdrave stravovanie,atkinsonova dieta,bodova dieta,ryzova dieta,recepty na chudnutie,rychla dieta,13 dnova dieta,detoxikacna dieta,ako schudnut zo stehien,krabickova dieta,ako schudnut z bokov,ako schudnú z brucha,jednoduché recepty,ako schudnut za tyzden,ako rýchlo schudnú,protikvasinkova dieta,pas na chudnutie,cviky na chudnutie brucha,chudnutie z brucha,chudnutie strava,sacharidove vlny jedalnicek,zdravy obed,ako som schudla,potraviny na chudnutie,zdravé potraviny,jedálny lístok na chudnutie,ako schudnut za mesiac,chcem schudnú,14 dnova dieta,rýchle jedlá,dieta recepty,zdravé jedlá,zeleninova dieta,sacharidova dieta,jablkova dieta,zlcnikova dieta,dieta modeliek,zdravé recepty na chudnutie,fitness cviky,ako schudnut po porode,

No comments:

Post a Comment